Депутат от ГЕРБ съобщи тревожна новина в Добрич.Вече 24 неправителствени организации

...
Депутат от ГЕРБ съобщи тревожна новина в Добрич.Вече 24 неправителствени организации
Коментари Харесай

Деница Сачева: Заради скъпия ток 24 организации могат да затворят социални услуги

Депутат от ГЕРБ съобщи тревожна вест в Добрич.

Вече 24 неправителствени организации в страната са алармирали, че заради високите сметки за електрическа енергия могат да затворят центрове за обществени услуги, съобщи депутатът и някогашен министър на труда и обществената политика Деница Сачева на конференция в Добрич.

По думите й приблизително с 5 000-10 000 лв. са нарастнали месечните сметки за ток за обществените услуги в страната и заплащането им е непостижимо. Народният представител разяснява, че стандартът за обществените услуги е невисок, а също така от началото на годината работи нова разпоредба за възнагражденията в обществения бранш, която също изисква финансов запас.

Силно сме обезпокоени от показания от Министерството на финансите план за бюджет за 2022 година, заяви Деница Сачева, която е и регионален координатор на ГЕРБ-Добрич. Тя добави, че плануваните средства за обществени услуги се усилват с 31 на 100, само че този растеж на процедура ще покрие единствено нарастването на минималната работна заплата.

Според Сачева новият стандарт за обществените услуги няма да може да поддържа обществените заведения при заплащането на високите сметки за електрическа енергия.

При високите цени на тока молим за 100 на 100 обезщетения на небитовите крайни консуматори - лечебни заведения, учебни заведения, детски градини, обществени услуги и други. Настояваме за интервенция на страната, сподели депутатът и добави, че към този момент има единствено " поредност от несъответстващи решения на ръководещите и съсредоточаване върху лични кадрови промени ", написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР